Over ons

Voorgeschiedenis In de herfst van 2002 bevond de V.V. Katwijk zich in een buitengewoon diep sportief dal. Slechts enkele maanden eerder had het eerste elftal het vege lijf weten te redden door in Ermelo Oranje Nassau Sneek te verslaan. Een drietal Katwijk-supporters besloot te proberen om Katwijk weer iets terug te geven van de status die het in rap tempo verloren had.

Gekozen werd voor een eer-betoon aan Katwijk-spelers uit verleden en heden in de vorm van een website. De eerste opzet was die van een archief. Voormalig Katwijk-speler Carlo van Zelst stelde zijn eigen archiefje beschikbaar en in rap tempo werd deze schat aan o.a. foto’s en wedstrijdverslagen gedigitaliseerd en op het internet geplaatst.

Forum

Gaandeweg verschoof het zwaartepunt in de periode daarna echter van verleden naar heden. Voor een groot gedeelte was dat te danken aan het forum. Het forum (een soort ontmoetingsplaats op internet) werd de plaats waar supporters, spelers, bestuursleden en anderen elkaar troffen. En dan niet alleen die van Katwijk maar ook van menig andere club. Op dit forum is ook meermaals de aanzet gegeven tot zaken als het (nieuwe) spandoek, vuurwerk, de Forza-Katwijksjaal en dergelijke. Tegenwoordig is nagenoeg iedereen van vrijwilliger tot voorzitter op het forum van de partij. Ook nieuwe spelers weten binnen no-time de weg naar het forum te vinden en zo vormt het forum een belangrijke eerste aanzet tot integratie binnen de vereniging.

Forza Katwijk en de vereniging

Vanaf het begin is de ‘samenwerking’ met de vereniging voorttreffelijk. Toen het duidelijk was dat de internetsite een blijvertje was, werden twee van de initiatiefnemers uitgenodigd voor een gesprek. Dit overleg bleek buitengewoon constructief van aard. Beide standpunten bleken naadloos op elkaar aan te sluiten. De site kreeg de zegen van de vereniging maar behield haar zelfstandige status.

Vaak wordt Forza Katwijk ook als een soort tweede supportersvereniging gezien. Maar dit berust op een misverstand. Forza-Katwijk omvat eigenlijk alleen het internet-gedeelte. Wel is het zo dat meerdere mensen die tot de Forza-cirkel gerekend kunnen worden, zich ook op een andere wijze inzetten voor de club. Zo is Robbie van Winsen nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de supportersvereniging en treed hij bovendien incidentieel op als woordvoerder van de supporters (o.a. rond het hele vuurwek-gebeuren). Terwijl Henk Kasius de huis-dj van de vereniging genoemd kan worden, en daarnaast aankomend seizoen als vaste radio-verslaggever op zal treden.

De laatste jaren is het stil geweest rondom Forza Katwijk maar met deze website zijn we weer “back in business” Hopelijk tot ziens. Uiteraard zowel op De Krom als op het internet!

Onze dank gaat uit naar een ieder die materiaal beschikbaar heeft gesteld of toestemming heeft gegeven om het te gebruiken. Speciale dank gaat uit naar Nico Ouwehand + die in een vroeg stadium toestemming gaf voor het gebruik van zijn foto’s.

Aanbevolen

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Ontvang je wachtwoord

Please enter your username or email address to reset your password.